A WinTech teljesen új, forradalmi hajótest-formájával a leghatékonyabb, az elit szintű versenyzésre optimalizált evezős hajót hozta létre, mely megfelel a legmagasabb szintű teljesítmény-elvárásoknak.

A nagysikerű Klaus Filter hajótest-formából kiindulva az FLX lett az évekig tartó fáradságos kutatás, elemzés és fejlesztés csúcspontja – mely megfelel a sportolók magasabb szintű edzettségi állapotának, és tökéletesedő technikájának. A független tesztelés más, vezető elit szintű márkákkal szemben páratlan teljesítményt bizonyít – létfontosságú másodperceket, amelyek megkülönböztetik a győzelmet a vereségtől.

választható hajótípus:


 

COBRA & MEDALIST

optimális csapásszám:


 

35-40 CSAPÁS/PERC

rendelhető egységek:


 

1x, 2x & 2-

Csökkentett ellenállás, eredménye a jutalom sebesség

 

Egy rövidebb, keskenyebb és mélyebb hajóforma kialakításával csökkenthető a vízzel érintkező felület. Így a csökkentett ellenállásnak köszönhetően azonos teljesítményleadás mellett megnő a hajó sebessége.

Magasabb csapásszámra optimalizálva

 

Az FLX hajóformának az igazi előnye magasabb, 35-40-es csapásszámnál  jelentkezik a leginkább. Ezt  a tempót a mai élversenyzők 2000 méteres távon is tartani tudják.

A magasabb csapásszám bőven kompenzálja a keskenyebb hajótestre jellemző kissé alacsonyabb stabilitást. A vele együttjáró, kissé rövidebb csapáshossz (valamint kisebb előre- és hátradőlési szögtartomány) pedig rövidebb hajóhossz esetén sem okozza a hajótest trimmelését  (hosszirányú billegését). Aki magára ismer ebből a leírásból, az kamatoztatni tudja ennek a rövidebb formának az előnyét.

Piacvezető konstrukció

 

Piaci versenytársaiktól eltérően a WinTech kizárólag unidirectional prepreg high modulus szénszálat használ Cobra és Medalist hajóinál, ami páratlan tartósságot, ütésállóságot, valamint torziós és hosszanti merevséget biztosít.

A bizonyíték a teljesítményben van

A WinTech törekszik rá, hogy állításait tudományosan is alátámassza, ezért felkérte a független biomechanikust, Dr. Valery Kleshnev-et (Biorow), hogy tesztelje az FLX formát két másik vezető márkával szemben. A teszt-eredmények itt megtekinthetőek.